kako napisati knjigo v 30 dneh?

Posted: 1 decembra, 2013 in dnevno
Oznake: , , , , , ,

Tudi sam sem se to spraševal, ko sem naletel na NaNoWriMo. Če sem se lani odločil, da se bom novembra pridružil brkačem, sem letos hotel narediti nekaj drugačnega, nekaj trajnejšega. Na tale izziv sem naletel čisto slučajno, v zadnjih oktoberskih dneh. Že dolgo sem premišljeval o tem, da bi se lotil takega podviga, a nikdar ni bilo prave vzpodbude ali časa za to. Vsaj takšni so bili moji izgovori.

Potem sem nekaj dni premišljeval, ali je to res tisto česar si želim. Razmišljal sem in razmišljal, kajti že na začetku se naletel na težavo. O čem bi sploh pisal? O nečem pristnem, verjetnem, razumljivem in preprostem. Ker je ta izziv zahteval od mene popolno predanost in začetek z nule, sem moral kar pošteno premisliti. In potem se mi je posvetilo. Temo sem imel hitro izbrano, prav tako vse akterje. Vprašanje je bilo samo še, ali je to dovolj za takšen podvig?

Tisti, ki ste prebrali vsaj kakšen post objavljen na tem blogu, veste, da zapisujem in objavljam občasne domišljijske viške. Tokrat je bil smisel, da sem domišljijo prisil v to, da je delala. In to po zelo natrpanem urniku. V tridesetih dneh sem moral spisati 50k (50.000) besed, ker pomeni približno 1667 besed dnevno. Resda je precejšen zalogaj, a me ni skrbelo. Vedno sem si govoril, da bi nekega dne rad napisal kaj daljšega. Če ne bi izkoristil te priložnosti, ne verjamem, da bi se sploh kdaj zgodilo.

Torej sem prvega novembra začel svoj veličastni podvig. Na spletno stran sem se sicer logiral, a uradno nisem tekmoval. Priznam, nisem imel poguma za kaj takega. Potem bi bil samo še bolj pod stresom.

In potem sem naredil še večjo neumnost in ljudem dal vedeti, da nekaj pripravljam, torej nekateri že nestrpno čakajo (čakate) kaj to je.

Pa Vas bom dal še malo na hladno. Tukaj boste lahko spremljali kako so se odvijali moji pisalni dnevi, in če boste pridni, boste lahko konec tega meseca (31.12.2013) dobili vpogled v moje pisanje. No, takrat boste tudi izvedeli, ali mi je izziv sploh uspel oziroma ali sem morda prej obupal. Žal Vam ne morem napisati kaj več. Berite moj blog in vse Vam bo jasno. Potrudil sem bom, da bom vsak dan objavljal vsebino, če mi pa kakšen dan to ne bo uspelo, bom pa naslednji dan objavil za nazaj. Nič ne skrbite, imam vse po dnevih zapisano, da si ne bi rabil česa izmišljevat!

Lepo Vas pozdravljam,

Avtor

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s